Werkwijze

Meubelkasteel geeft veel aandacht aan de fabricage van de meubelen. We geven niets voor niets twee jaar garantie. De uitgezochte planken voor je meubel worden tot op de milimeter precies gezaagd. Daarna worden ze aan alle kanten goed en splintervrij aan alle kanten handmatig geschuurd. Dus ook aan kanten die je eigenlijk niet ziet.

Waar planken aan de lange zijde aan elkaar worden gemonteerd, zoals bijvoorbeeld bij tafelbladen en banken, worden deze met behulp van lamellen watervast verlijmd. Zo voorkomen we dat er kieren kunnen ontstaan en blijft het meubel mooi. Schroeven bijven zo veel mogelijk buiten beeld. Daar waar we er niet aan ontkomen worden de schroeven onzichtbaar gemaakt met “proppen”.

De kwaliteit van de schroeven is belangrijk voor de levensduur van het meubel. Vooral voor buitenmeubelen. Gegalvaniseerde schroeven zijn per definitie ongeschikt voor buiten. In het hout geen probleem, maar tussen de aan elkaar geschroefde planken zullen ze toch gaan roesten en kunnen ze breken. Daarom gebruiken wij voor buitenmeubelen alleen RVS schroeven.

Wij adviseren om meubelen altijd te behandelen met een meubellak of coating. Zo blijft het hout mooi en kunnen vuil en vlekken makkelijk worden weggehaald. Om buitenmeubels duurzaam te houden is een nano-coating aan te bevelen. Vocht krijgt geen kans en het meubel wordt beschermt tegen alg en rotten van het hout. Meubelkasteel zal deze behandelingen graag voor u uitvoeren.

Mocht er ondanks onze zorg toch een onvolkomendheid voorkomen, dan zullen we altijd tot tevredenheid oplossen!